DIAGNOSTYKA DROBNOUSTROJÓW POCHODZĄCYCH Z PRÓBEK PRODUKTÓW ORAZ PRÓBEK ZE ŚRODOWISKA OBSZARÓW PRODUKCYJNYCH I LABORATORYJNYCH – METODY BADAŃ POTWIERDZANIA I IDENTYFIKACJI, POZIOM DOKŁADNOŚCI IDENTYFIKACJI, PROBLEMATYCZNE PRZYPADKI

 

Termin szkolenia: 3 grudnia 2024 r. 

 

Miejsce szkolenia: szkolenie on-line (4-5 godz.) 

 

Cena szkolenia:  480 zł netto/osoba

 

Zakres szkolenia:

Podczas szkolenia uczestnicy zapoznają się z procedurami identyfikacji drobnoustrojów oraz metodami badawczymi, takimi jak testy klasyczne, biochemiczne, lateksowe i zaawansowane techniki diagnostyczne. Uczestnicy poznają sposoby określania poziomu identyfikacji drobnoustrojów w zależności od klasy czystości strefy wytwarzania/laboratorium. Omówione zostaną również przykładowe arkusze Excel w zakresie analizy trendów dla grup i gatunków drobnoustrojów.

W trakcie spotkania w formule on-line uczestnicy będą mieć możliwość zadawania pytań, oraz poddawania dyskusji przypadków z własnego doświadczenia. Udział w szkoleniu potwierdzony zostanie certyfikatem.

Program szkolenia: 3 grudnia godz. 9:00 – 14:00

  1. Procedura identyfikacji drobnoustrojów: testy podstawowe i diagnostyka szczegółowa
  2. Metody badań: klasyczne, gotowe komercyjne testy biochemiczne i lateksowe, zaawansowane techniki diagnostyczne (molekularne, genetyczne, spektrometria masowa);
  3. Określanie poziomu identyfikacji w zależności od klasy czystości strefy wytwarzania/laboratorium;
  4. Analiza trendów dla grup i gatunków drobnoustrojów (gromadzenie i analiza danych), przykłady arkuszy Excel.

Wykładowca:

dr Joanna Królasik – Doktor nauk technicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych, wody i środowiska produkcji, wymagań i przepisów prawa dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności oraz higieny procesów produkcyjnych. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym.

Użytkownik musi zapewnić:

Komputer klasy PC, laptop lub urządzenie mobilne z dostępem do Internetu i przeglądarką internetową. Uczestnicy nie muszą instalować oprogramowania na swoich komputerach.

Możliwe formy zgłoszenie uczestnictwa w szkoleniu:

  • zgłoszenie na formularzu elektronicznym dostępnym poniżej lub tradycyjny formularz zgłoszeniowy

Do pobrania:

Płatność za szkolenie:

Przelew w terminie 7 dni od daty wystawienia faktury VAT. Faktura VAT przekazana zostanie przesłana uczestnikowi szkolenia drogą elektroniczną, po zakończonym szkoleniu.

Dodatkowe informacje:

Cena szkolenia online obejmuje: udział w szkoleniu, dyskusji, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej, certyfikat potwierdzający uczestnictwo.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości zachęcamy do kontaktu z nami.

Kamila – tel.: 888 090 678

Krzysztof – tel.: 500 074 479

obsługa szkoleń: [email protected]

W skrócie:

Kiedy: 3 grudnia 2024, 09:00 – 14:00

Forma: szkolenie online, konferencja video wraz z interaktywną prezentacją, notatkami oraz rozmową z prowadzącym

Cena: 480 zł netto/osoba

Jak się zgłosić?: Formularz zgłoszeniowy online

Organizator: Laboratoryjnie.pl

 


Uwaga! To szkolenie może być dedykowany tylko Twojej firmie, jeśli jesteś zainteresowany/a szkoleniem zamkniętym napisz do nas!


Formularz online: