ZASADY POBIERANIA PRÓBEK I METODY BADAŃ MIKROBIOLOGICZNYCH WODY WEDŁUG OBOWIĄZUJĄCYCH NORM I DOKUMENTÓW REGULACYJNYCH

Termin szkolenia: 16 kwietnia 2024 r. 

Miejsce szkolenia: szkolenie on-line (5 – 6 godz.) 

Cena szkolenia:  420 zł netto/osoba

 

Zakres szkolenia:

Podczas szkolenia uczestnicy zapoznają się z wymaganiami normy PN-EN ISO 19458:2007 w zakresie pobierania próbek wody z kranu, wody z pływalni, wody powierzchniowej oraz aktualnego rozporządzenia w zakresie pobierania i metod badań wody do spożycia. Zostanie również przedstawiony temat oceny filtrów membranowych w powiązaniu z kontrolą pożywek mikrobiologicznych – wymagania znowelizowanej normy ISO 7704:2023-01.

W trakcie spotkania w formule on-line uczestnicy będą mieć możliwość zadawania pytań, oraz poddawania dyskusji przypadków z własnego doświadczenia. Udział w szkoleniu potwierdzony zostanie certyfikatem.

Program szkolenia: 16 kwietnia godz. 9:00 – 15:00

  1. Wymagania aktualnego rozporządzenia w zakresie pobierania i metod badań wody do spożycia;
  2. Pobieranie próbek wody z kranu, wody z pływalni, wody powierzchniowej zgodnie z normą PN-EN ISO 19458:2007;
  3. Dokumentowanie procesu – protokół pobierania próbek wody elementy niezbędne;
  4. Referencyjne metody badań mikrobiologicznych wody – schematy procesów;
  5. Przygotowanie i kontrola materiałów do poboru próbek wody;
  6. Ocena filtrów membranowych w powiązaniu z kontrolą pożywek mikrobiologicznych – wymagania znowelizowanej normy ISO 7704:2023-01;
  7. Znaczenie etapu pobierania próbek do badań w analizie mikrobiologicznej wody, niektóre źródła niepewności związanej z pobieraniem próbki.

Wykładowca:

dr Joanna Królasik – Doktor nauk technicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych, wody i środowiska produkcji, wymagań i przepisów prawa dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności oraz higieny procesów produkcyjnych. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym.

Użytkownik musi zapewnić:

Komputer klasy PC, laptop lub urządzenie mobilne z dostępem do Internetu i przeglądarką internetową. Uczestnicy nie muszą instalować oprogramowania na swoich komputerach.

Możliwe formy zgłoszenie uczestnictwa w szkoleniu:

  • zgłoszenie na formularzu elektronicznym dostępnym poniżej lub tradycyjny formularz zgłoszeniowy

Do pobrania:

Płatność za szkolenie:

Przelew w terminie 7 dni od daty wystawienia faktury VAT. Faktura VAT przekazana zostanie przesłana uczestnikowi szkolenia drogą elektroniczną, po zakończonym szkoleniu.

Dodatkowe informacje:

Cena szkolenia online obejmuje: udział w szkoleniu, dyskusji, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej, certyfikat potwierdzający uczestnictwo.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości zachęcamy do kontaktu z nami.

Kamila – tel.: 888 090 678

Krzysztof – tel.: 500 074 479

obsługa szkoleń: [email protected]

W skrócie:

Kiedy: 16 kwietnia 2024, 09:00 – 15:00

Forma: szkolenie online, konferencja video wraz z interaktywną prezentacją, notatkami oraz rozmową z prowadzącym

Cena: 420 zł netto/osoba

Jak się zgłosić?: Formularz zgłoszeniowy online

Organizator: Laboratoryjnie.pl

 


Uwaga! To szkolenie może być dedykowany tylko Twojej firmie, jeśli jesteś zainteresowany/a szkoleniem zamkniętym napisz do nas!


Formularz online: