Karty kontrolne wprowadzone przez Waltera Shewharta są jednym z podstawowych narzędzi statycznej kontroli jakości. Ich stosowanie wymaga danych dostarczanych w mniej więcej regularnych odstępach zdefiniowanych w kategoriach czasowych (np. w godzinach lub codziennie) lub ilościowych (np. każda partia lub co 10-ta próbka). Mogą być one stosowane bez zadanych wartości normatywnych jak i z określonymi wartościami.
Jak prawidłowo konstruować karty kontrolne w laboratorium? Jak z nich korzystać i w jaki sposób interpretować? O tym powiemy 27 stycznia. Zapraszamy do udziału. Szczegóły dostępne są tu:
Przeczytaj również:
Komunikat GIS: Ostrożnie z produktami chemicznymi!
Zmiany w Rozporządzeniu dot. oceny zanieczyszczenia powierzchni ziemi
IJHARS: Wyniki kontroli jakości przekąsek słonych
Nowe wymagania jakościowe dla paliw stałych – Rozporządzenie Ministra Przemysłu oraz Ministra Klimat...
UWAGA! Konkurs
Ostatni tydzień promocji